Ishockeylandsholdet må undvære stjerne i målet ved VM

Det danske landshold i ishockey tager i næste uge hul på verdensmesterskabet i Rusland uden et af sine stærkeste kort.

Målmand Frederik Andersen har på opfordring fra sin NHL-klub, Anaheim Ducks, besluttet at droppe turneringen grund af uvished om sin fremtid i den nordamerikanske ishockeyliga.

Det oplyser Dansk Ishockey Union fredag.

- Efter samtaler med Anaheim og min agent er jeg desværre nødt til at melde fra i denne omgang.

- Mine uafklarede kontraktforhold gør, at jeg er blevet opfordret til at springe VM over af både min klub og min agent. Jeg håber, at min fremtid hurtigt falder på plads, så jeg igen med sindsro kan deltage på landsholdet, udtaler Frederik Andersen i pressemeddelelsen.

Landstræner Jan Karlsson er skuffet over afbuddet, men håber at se Frederik Andersen tilbage i landsholdstruppen, når holdet skal forsøge at kvalificere sig til vinter-OL.

- Som sporten er skruet sammen, så kan det ende med disse beslutninger fra spillere uden kontrakt, udtaler landstræneren.

Anaheim Ducks blev torsdag slået ud af NHL-slutspillet, og derfor var der håb om, at Frederik Andersen kunne deltage ved VM.

Fire danske spillere i NHL har meldt sig klar til turneringen: Lars Eller (Montreal Canadiens), Nikolaj Ehlers (Winnipeg Jets), Jannik Hansen (Vancouver Canucks) samt Nicklas Jensen, der er tilknyttet New York Rangers.

/ritzau/

 

Dagens Gossip