Ishockeyunion nedtoner tvist om overenskomst

Danmarks Ishockey Union (DIU) mener ikke, at ishockeysporten i Danmark er stor nok til, at det er nødvendigt med en overenskomst for spillerne, som deres spillerforening - Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF) - ønsker.

Forbedringer af standardkontrakten er vejen frem, og det er der en igangværende dialog om mellem DIU, Ligaforeningen og DEF. Det siger Ulrik Larsen, der er direktør i DIU.

- Klubdirektørerne og Ligaforeningen vil rigtig gerne kigge på forbedringer af standardkontrakten. De ting er allerede ved at ske, og der må DEF - lige som de allerede har gjort - gerne blande sig.

- Vi fik forbedret standardkontrakten inden sæsonen, og vi kigger på den igen til det kommende ligamøde, så vi kan få den justeret op til den kommende sæson med nogle af de ting, som spillerne ønsker, siger Ulrik Larsen.

Han har tilkendegivet over for DEF, at DIU ikke ønsker at forhandle om en decideret overenskomst, hvilket vakte undren hos DEF.

En overenskomst skal ifølge spillerne indeholde bedre forsikringer og pensionsordninger, fordi risikoen for alvorlige hovedskader, der kan føre til et karrierestop og give varige mén, er stor i ishockey.

Ulrik Larsen mener ikke, at ishockey i Danmark er stort nok til at kunne bære en overenskomst, som man for eksempel ser det i fodbold.

- Der er ti klubber, og to af dem kører med frivillige ledelser. Det er så småt et niveau, at det ikke kan sidestilles med et normalt arbejdsmarked.

- Spillerne skal selvfølgelig have ordentlige forhold, men det har de også, som jeg hører det. Du kan måske godt finde en enkelt sag - og det kan du sikkert gøre i alle mulige sportsgrene - og dem forsøger vi selvfølgelig at løse så godt som muligt.

- Det er blandt andet noget af det, vi gør i det kontraktudvalg, som vi i sommer besluttede at etablere. Vi sidder allerede og kigger på, hvordan vi gør standardkontrakten bedre i fremtiden, siger Ulrik Larsen.

Han foreslår, at man sammen med andre specialforbund lytter til, om Danmarks Idrætsforbund har input i forhold til at sikre bedre vilkår for sportsudøverne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip