Ishockeyveteranen Kim Staal tager titel i Asien

Den danske ishockeyspiller Kim Staal tog tirsdag sin anden mesterskabstitel i karrieren.

Sammen med den japanske klub Tohoku Free Blades blev Kim Staal tirsdag asiatisk mester, da holdet i Sydkorea vandt 6-2 over hjemmeholdet Anyang Halla.

Med sejren vandt Tohoku tre kampe i træk og dermed finalen, som blev spillet bedst af fem kampe. Kim Staal var ikke på scoringstavlen i den sidste finalekamp, men havde scoret i begge de foregående finalekampe.

- Hotelværelse i Seoul. Lytter til "We are the champions" med Queen for første gang siden guldet i Herning. Fælder en tåre, er taknemmelig og stolt, skriver Kim Staal selv i en status på Facebook.

Han takker også sin kæreste for støtten, der har givet ham, hvad han kalder sin "bedst gennemførte sæson nogensinde."

Asia Hockey League er formet af klubber fra Japan, Kina, Sydkorea og Rusland, og det var første gang, at Tohoku Free Blades vandt mesterskabet.

Kim Staal sluttede sæsonen som nummer to på topscorerlisten med 37 mål i 46 kampe. I alt blev den 37-årige dansker noteret for 70 point i 37 kampe.

Veteranen er nu så småt på vej retur til Danmark, hvor han efter planen slutter sig til landsholdets VM-trup, når holdet vender hjem fra to landskampe i Frankrig den 3. og 4. april.

/ritzau/

 

Dagens Gossip