Iskold vinterstorm: 41 minusgrader målt i USA

En frostkold vinterstorm har ramt USA, hvor tusinder må klare sig uden elektricitet, veje er ufremkommelige og fly er aflyst.

Delstaterne Texas og Arkansas er hårdt ramt. Over 260.000 mennesker mistede strømmen lørdag, da vinterstormen var på sit højeste, men elektriciteten ventes at vende tilbage til de fleste i løbet af lørdag og søndag.

Flere end 3300 mennesker er nødt til at overnatte i den internationale lufthavn i Dallas, da over 400 flyafgange er blevet aflyst lørdag. Fredag blev flere end 1000 fly aflyst.

Kulden er så streng, at selv spillebyen Las Vegas i Nevada kan opleve snevejr i løbet af weekenden, siger meteorologerne. Rekordlave temperaturer blev lørdag målt i Jordan i delstaten Montana. Her frøs det hele 41 grader.

- Det, der sker rundt i landet, er, at vi har fået en meget tidlig forsmag på vinteren, siger Mike Muscher, meteorolog hos den nationale vejrtjeneste.

- Denne type vejr ser vi typisk først i januar og februar, tilføjer han.

Meteorologerne forventer mere kulde resten af weekenden - omkring Dallas ligger der 7,6 centimeter tykke islag nogle steder, og veje og indkørsler er blokeret med grene fra træer, der er overfyldt med is.

Dallas har aflyst et maraton i byen søndag. Lørdag blev et andet maraton i Memphis, Tennessee, også droppet på grund af vejret.

Vinterkulden ventes søndag og mandag at forsætte østpå mod Virginia og New England.

Se billederne nedenunder...

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip