Iskolde følelser mellem Bios og Region Syddanmark: Vi vil ikke love samarbejde om ambulancedrift

Forholdet mellem Region Syddanmark og det konkurstruede ambulanceselskab Bios bliver fortsat mere køligt. Bios vil ikke love at samarbejde med Region Syddanmark om overdragelse af ambulancetjenesten.

Det fremgår af en mail fra Bios' advokat til Region Syddanmark, skriver Fyens.dk. Det sker efter, at Region Syddanmark mandag erklærede Bios konkurs.

- Mine hollandske klienter vil svare lige så hårdt igen, og jeg kan ikke love noget samarbejde om overflyttelse (af ambulancedriften, red.) fra de hollandske selskaber, så længe der ikke er nogen sikkerhed om regionens intentioner, skriver advokat Torkil Høg i en mail på engelsk, som Fyens.dk har oversat.

- Lige nu må de nødvendigvis gå ud fra, at regionen vil skrabe hver krone og øre ind fra den hollandske gruppe, lyder det ifølge Fyens.dk.

Ifølge DR Fyn er brevet sendt til Kammeradvokaten, der har rådgivet regionen i sagen.

Det fremgår ifølge DR af brevet, at Bios opruster til retssag mod Region Syddanmark. Samtidig kritiserer Torkil Høg, at forholdet mellem konkurrenten Falck og flere af regionens politikere har været for tæt.

- Vi vil ikke acceptere denne illoyale adfærd, og vi er klar til at kæmpe med alle midler, hvis det bliver nødvendigt. Ansvarlige parter vil blive holdt ansvarlig for alle skader og økonomiske tab som følge af eventuelle retsstridige handlinger, skriver Torkil Høg ifølge DR Fyn.

Bios kører på vejene i Syd- og Sønderjylland og på Fyn.

Årsagen til konkursbegæringen fra regionen er et udestående på 31,5 millioner kroner, som regionen har til gode hos Bios.

/ritzau/

 

Dagens Gossip