Iskolde håndboldkvinder vinder i ungarsk heksekedel

Det danske kvindelandshold i håndbold er kommet meget tættere på at opfylde målsætningen om en plads i semifinalen ved EM efter mandagens flotte sejr på 23-20 over værtsnationen Ungarn.

Anført af en blændende kaptajn Line Jørgensen viste danskerne stort mod og kolde hoveder i en hektisk atmosfære i den intime Fönix Hall i Debrecen, hvor hjemmepublikummet gjorde sit bedste for at piske ungarerne frem.

Forsvaret stod uhyre stærkt og var tydeligvis godt forberedt på et lidt begrænset, men godt fightende ungarsk mandskab, og kampen var reelt afgjort et kvarter før tid, da danskerne førte med 21-15.

Nu kommer Danmark i semifinalen med blot ét point i den sidste mellemrundekamp på onsdag mod Spanien. Det kan blive svært nok, men præstationen mod Ungarn må give stor selvtillid i de danske rækker.

Det var en imponerende indsats set i lyset af, at holdet fik den værst tænkelige optakt til kampen, da Lotte Grigel pådrog sig en slem knæskade under opvarmningen og måtte bæres grædende i omklædningsrummet.

De danske spillere så noget rystede ud, da de kom på banen, men det viste sig snart, at hjemmeholdets spillere var endnu mere nervøse for den vigtige kamp.

Danmark kom fremragende fra start og kom snart foran 3-0, og inden der var spillet et kvarter, havde den ungarske landstræner brugt to af sine timeout-muligheder.

Med til at gøre det til en vellykket første halvleg var, at landstræner Jan Pytlick efter 17 minutter iskoldt sendte sin "falske målvogter" på banen, så Danmark i hvert eneste angreb spillede med en spiller i overtal.

Det gik galt et par gange, hvor ungarerne kunne score i et tomt mål, men den risiko var værd at løbe, for hjemmeholdet fandt sig aldrig til rette med den danske formation.

Det eneste, danskerne kunne ærgre sig over i pausen, var, at de ikke førte med mere end 11-9, og at Stine Jørgensen havde fået et slag over skulderen og måtte sidde ude i resten af kampen.

Dårlige danske afslutninger gjorde, at Ungarn kom helt op på 11-11 i starten af anden omgang, men teknisk og taktisk var Danmark en tand bedre end ungarerne, og snart var et nyt forspring etableret.

Fløjen Maria Fisker kom bedre og bedre med i spillet som venstre back i Stine Jørgensens fravær, mange ting gik danskernes vej, og så kan de nok leve med, at der var lovlig mange afbrændere undervejs.

Nu har Pytlicks mandskab en matchbold til at sikre sig billetten til semifinalen, når en ny gyser venter mod Spanien på onsdag. Spanierne tabte tidligere mandag overraskende med 20-22 til Rumænien.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip