Iskolde USA: Frost i alle 50 delstater

Mens temperaturerne er efterårsagtige og højere end sædvanligt i Nordeuropa, har amerikanerne fået brug for huer og handsker i alle 50 delstater fra New York over Florida til Hawaii.

Temperaturerne over hele landet var tirsdag morgen på frysepunktet eller derunder ifølge det føderale meteorologiske institut, NWS, og i den østlige stat New York har det kolde vejr kostet fire mennesker livet.

Tirsdag morgen var den koldeste i november i USA siden 1976, og den aktuelle, massive kulde er usædvanlig så tidligt på vinteren.

I dele af staten New York ligger 1,5 meter sne, og de hvide fnug falder fortsat. Delstaten meddeler, at fire mennesker har mistet livet i det kolde vintervejr.

Nogle steder falder 13 centimeter sne i timen, og de tunge skyer har været tæt på at sætte rekord for største snefald over en 24-timers periode. Den aktuelle rekord er 193 centimeter på et døgn ifølge NWS.

Guvernøren i delstaten New York har erklæret undtagelsestilstand i nogle egne, og nationalgarden er indsat til at hjælpe i områder med nødstedte.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip