Islænding roser AGF's fans: Derfor jeg skiftede til AGF

14/04/2016 09:25

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Efter 2-0-sejren ude over AaB i klubbernes første pokalsemifinale, er der dækket op til store forventninger i Aarhus hos fans af superligaklubben AGF.

Her kan man drømme om den første pokalfinale i 20 år med deltagelse af AGF, efter scoringer af islandske Elmar Bjarnason og Morten "Duncan" Rasmussen i Aalborg onsdag.

AGF har i hvert fald skabt sig et godt udgangspunkt før returkampen, der spilles i Aarhus.

Sejren i Aalborg blev overværet af en lang række tilrejsende AGF-fans, der satte deres præg på lydkulissen til opgøret, og Elmar Bjarnason er udmærket klar over, hvad en pokalfinale vil betyde for klubbens fans.

- Lykkes det at komme i pokalfinalen, så vil det betyde sindssygt meget. Når folk spørger mig, hvorfor jeg skiftede til AGF, så blev beviset leveret. 1000 fans i vores afsnit. De står der bare, og de fortjener så meget at komme til at opleve en finale.

- Følelsen af at vinde noget betyder så ekstremt meget. Der er jo en grund til, at store hold kan vinde tætte kampe til sidst. Succes avler succes. Og det arbejde, som er sat i gang i klubben, begynder at give pote, siger Bjarnason til Ekstra Bladet.

Det er 20 år siden, at AGF senest var i en pokalsemifinale. Det skete i 1996, hvor klubben gik hele vejen og vandt turneringen, men siden har AGF ikke vundet noget trofæ, og selv om sulten er stor i Aarhus, så skaffer tilhængernes drømme ikke resultater i sig selv, fastslår AGF's træner.

- Vi har skabt et godt udgangspunkt, og er meget bevidste om, at Aarhus nu vil summe og der vil være masser af forventninger og et stort ydre tryk på spillerne. Nu forbereder vi os først og fremmest til kampen mod Randers på lørdag, og så tager vi den næste kamp mod AaB.

- Vi skal være fuldt ud lige så koncentrerede, hvis vi skal videre til finalen, og der kan vi ikke bruge alle folks forhåbninger til så meget.

- Nu har vi noget, vi skal beskytte, men jeg vil appellere til holdet, at de tager samme initiativ som i dag (onsdag, red.) i returmødet. Det er den måde, vi kan komme videre på, siger Glen Riddersholm til Århus Stiftstidende.

Returopgøret i semifinalen spilles i Aarhus 21. april.

/ritzau/