Islamisk Stat: Australsk teenager blev martyr for os

Islamisk Stat hævder torsdag, at den 18-årige australske statsborger Jake Bilardi har deltaget i en serie af angreb i Irak.

Oplysningerne er ikke blevet bekræftet fra officielt hold, men Australiens udenrigsminister, Julia Bishop, siger ifølge BBC, at hun for nogle måneder siden fik at vide, at teenageren var rejst til Mellemøsten.

- Hvis rapporterne om Bilardis død bliver bekræftet, er det endnu et tragisk eksempel på, at en ung australier er blevet lokket til en voldelig død af en brutal terrororganisation, der agter at skabe lidelse og elendighed - også uden for Irak og Syrien, siger hun ifølge BBC.

Torsdag cirkulerer et billede af Bilardi på internettet, hvor han sidder i en hvid varevogn. Nedenunder står hans arabisk navn - Abu Abdullah al Australi samt teksten: "Må gud modtage ham."

Bilardi skal have rejst fra Australien i august sidste år og taget til Irak over den tyrkiske by Istanbul. Ifølge Julia Bishop annullerede de australske myndigheder Jake Bilardis pas i oktober.

Medlemmer fra to moskeer i Melbourne samt flere af teenagerens venner har ifølge nyhedsbureauet AFP bekræftet, at Jake Bilardi konverterede til Islam efter, at hans mor døde af kræft, hvorefter han optrådte forvirret og vred.

Efter hans afrejse til Mellemøsten fandt familiemedlemmer sprængstofsudstyr i teenagerens hjem. Det fik dem til at kontakte myndighederne, der begyndte at undersøge Bilardis færden i Mellemøsten.

/ritzau/

Dagens Gossip