Islamisk Stat bortfører 90 assyriske kristne i Syrien

24/02/2015 10:40

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Mindst 90 assyriske kristne er bortført af Islamisk Stat fra en landsby i det nordlige Syrien, meddeler observatørgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder tirsdag.

Den store gruppe kristne syrere er bortført fra landsbyen Tel Hmar, der ligger vest for byen Hasaka, som i vid udstrækning kontrolleres af kurdere.

Den islamistiske gruppe bruger gidseltagninger som et centralt element i dens krigsførelse i både Syrien og Irak.

Mange af Islamisk Stats gidsler er blevet henrettet, og gruppen har offentliggjort en del videoer med dokumentation af, hvordan gidsler enten får skåret halsen over, skydes eller i mindst et tilfælde bliver brændt levende.

For nylig har IS offentliggjort en video, der viser, hvordan 21 hovedsaligt egyptiske koptere bliver henrettet med kniv i Libyen.

Siden har egyptiske myndigheder evakueret over 1000 egyptiske statsborgere fra Libyen med chatrede fly. Tusindvis af egyptere bor i Libyen, hvor de arbejder.

Kurdiske styrker har genoptaget offensiven mod den islamistiske gruppe i det nordøstlige Syrien søndag under støtte af kampfly fra den amerikansk-ledede koalition.

Samtidig har irakiske kurdere bombarderet islamisterne fra den anden side af grænsen.

Islamisk Stat har også ødelagt kirker og kristne helligdomme i Syrien, og samtidig har islamisterne afkrævet kristne skat for at bo i landsbyerne, hvor jihadisterne står stærkt.

/ritzau/Reuters