Islamisk Stat bulldozer irakisk by med fortidsminder

Islamisk Stats (IS) destruktion af fortidsminder i Irak fortsætter ifølge irakiske myndigheder.

Den islamiske gruppe, som hærger i både Syrien og Irak, kører nu bulldozere gennem den gamle assyriske by Nimrud i det nordlige Irak, oplyser turisme- og antikvitetsministeriet i Bagdad.

IS "stormer den historiske by Nimrud, som den bulldozer med tunge køretøjer", skriver ministeriet på sin officielle Facebook-side.

Den militante og fundamentalistiske bevægelse har tidligere ødelagt antikke og værdifulde kunstgenstande på et museum i byen Mosul.

Islamisterne har offentliggjort en video, hvor militsfolk slår statuer af soklerne og ødelægger andre antikke genstande med hamre.

- Muslimer, disse genstande bag mig er figurer for folk fra gammel tid. De tilbad dem i stedet for Gud, siger en skægget militant på videoen.

- De såkaldte assyrere, akkader og andre folk havde guder for regn, for landbrug, for krig. Og de forsøgte at komme tættere på dem med ofringer, fortsætter den militante.

- Profeten fjernede og begravede statuer i Mekka med sine velsignede hænder, lyder det videre i en henvisning til islams profet Muhammed.

Mange af de genstande, som de militante har smadret i Mosul, stammer fra flere hundrede år før vor tidsregning.

Mosul er Iraks næststørste by.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip