Islamisk Stat bulldozer irakisk by med fortidsminder

Islamisk Stats (IS) destruktion af fortidsminder i Irak fortsætter ifølge irakiske myndigheder.

Den islamiske gruppe, som hærger i både Syrien og Irak, kører nu bulldozere gennem den gamle assyriske by Nimrud i det nordlige Irak, oplyser turisme- og antikvitetsministeriet i Bagdad.

IS "stormer den historiske by Nimrud, som den bulldozer med tunge køretøjer", skriver ministeriet på sin officielle Facebook-side.

Den militante og fundamentalistiske bevægelse har tidligere ødelagt antikke og værdifulde kunstgenstande på et museum i byen Mosul.

Islamisterne har offentliggjort en video, hvor militsfolk slår statuer af soklerne og ødelægger andre antikke genstande med hamre.

- Muslimer, disse genstande bag mig er figurer for folk fra gammel tid. De tilbad dem i stedet for Gud, siger en skægget militant på videoen.

- De såkaldte assyrere, akkader og andre folk havde guder for regn, for landbrug, for krig. Og de forsøgte at komme tættere på dem med ofringer, fortsætter den militante.

- Profeten fjernede og begravede statuer i Mekka med sine velsignede hænder, lyder det videre i en henvisning til islams profet Muhammed.

Mange af de genstande, som de militante har smadret i Mosul, stammer fra flere hundrede år før vor tidsregning.

Mosul er Iraks næststørste by.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip