Islamisk Stat dræber nyt gidsel og udsender video

Islamisk Stat har udsendt endnu en video, hvor et gidsel bliver halshugget. Der er angiveligt tale om den britiske nødhjælpsarbejder Alan Henning, skriver Reuters, der endnu ikke har fået bekræftet videoens ægthed.

Ifølge organisationen Site, der sporer terrorgruppers aktiviteter på internettet, præsenterer det britiske gidsel sig selv i den ét minut og 11 sekunder lange video med titlen: "Endnu en besked til Amerika og dets allierede".

- På grund af vort parlaments beslutning om at angribe Islamisk Stat, må jeg nu som brite betale prisen for den beslutning, siger gidslet ifølge Site på videoen.

Dermed har den militante organisation videofilmet drabet på fem gidsler siden 19. august.

Tidligere blev der udsendt en video af drabet på briten David Haines, der blev lagt på internettet 13. september. I den optagelse fik Storbritanniens premierminister, David Cameron, skylden for drabet.

Den maskerede mand truede afslutningsvis med at dræbe Alan Henning, hvilket nu tilsyneladende er sket.

Drabene på de forsvarsløse gidsler og offentliggørelsen af dem på internettet er en stærkt medvirkende årsag til, at en koalition af lande anført af USA har besluttet af bombe Islamisk Stat i Irak.

Blandt landene i koalitionen er Storbritannien, Frankrig, Holland og Belgien. Også Danmark deltager og sendte torsdag syv F-16-fly af sted.

/ritzau/Reuters