Islamisk Stat flygter fra raffinaderi i Irak

Militante fra den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat har lørdag trukket sig tilbage fra et område omkring Iraks største olieraffinaderi, efter at der i månedsvis har været udkæmpet en stillingskrig mellem bevægelsen og militæret omkring det strategisk vigtige kompleks.

Det siger en officer i Iraks hær.

Officeren, der opholder sig ved Baiji-raffinaderiet, siger, at de sunnimuslimske oprørere i Islamisk Stat har fjernet vejsidebomber i området og er flygtet.

Tre officerer fra hæren bekræfter over for tv-stationen Al-Hadath, at militæret er gået ind i komplekset, der ligger i byen Baiji i det nordlige Irak omkring 225 kilometer nord for hovedstaden Bagdad.

- Irakiske styrker står nu ved porten til raffinaderiet, bekræfter guvernøren i provinsen Salaheddin, Raad al-Juburi.

Raffinaderiet håndterede engang 300.000 tønder olie dagligt, hvilket svarede til halvdelen af efterspørgselen i hele Irak.

Militærets sejr ved raffinaderiet kommer dagen efter, at de irakiske styrker vandt en anden vigtig sejr, da de indtog byen Baiji, lidt syd for raffinaderiet.

Baiji er den største by, som militæret har tilbageerobret fra de militante, som vandt kontrollen over store dele af Irak i juni.

Raffinaderiet ligger på vejen til Mosul, som er kontrolleret af Islamisk Stat, og oprørerne er nu mere isoleret.

En amerikansk-ledet koalition, der bomber Islamisk Stats stillinger i både Irak og Syrien samtidig med, at den yder støtte til de irakiske styrker, har været med til at bane vejen for ny fremgang til det irakiske militær.

Den internationale koalition angreb i sidste weekend ledere for de militante islamister nær Mosul.

Danmark bidrager med syv F-16-fly til indsatsen i Irak.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip