Islamisk Stat har mistet kontrol over by i Nordirak

Irakiske sikkerhedsstyrker har generobret kontrollen over den nordlige by Amerli, som den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) ellers har haft kontrollen over i to måneder.

Belejringen af byen blev brudt søndag med hjælp fra militante shiitter, skriver nyhedsbureauet dpa.

– Irakiske styrker har klaret at frigøre byen fra oprørerne, siger Bagdads ungdomsminister Jassem Hamad søndag, ifølge dpa.

Byens borgmester bekræfter ministerens oplysninger ifølge Reuters.

- Sikkerhedsstyrker og militante er inde i Amerli nu efter at have brudt belejringen, og det vil uden tvivl lette borgernes lidelser, siger Adel al-Bayati, som er borgmester i byen.

De irakiske styrkers fremmarch over for IS kom efter, at USA udførte et luftangreb på IS-styrker tæt på byen og kastede nødhjælp ned til indbyggere i byen, som har været fanget i ugevis. Også britiske, franske og australske fly smed nødhjælp ned.

Derudover nærmede irakiske og kurdiske styrker sig Amerli lørdag i et forsøg på at drive IS-krigere væk fra byen. I den forbindelse drev soldaterne IS-styrker væk fra 10 nærliggende landsbyer.

Amerlis cirka 15.000 indbyggere har haft mangel på både mad og vand i de uger, hvor Islamisk Stat har haft grebet om byen. Under belejringen har bevæbnede borgere haft held til at afværge angreb fra IS-oprørerne, som har dannet cirkel om byen, og som anser de shiitiske indbyggere for at være kættere.

Amerli ligger i Salaheddin-provinsen nord for Bagdad.

USA har i flere uger bombet IS i det nordlige Irak for at bremse ekstremisternes fremmarch. IS opererer også i Syrien og har erklæret områder, som gruppen har erobret i Syrien og Irak, som del af et verdensomspændende kalifat.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip