Islamisk Stat indtager flygtningelejr ved Damaskus

Islamisk Stat har taget kontrol med store dele af den belejrede palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk. Det siger øjenvidner til Reuters.

- De angreb fra Hajar Aswad-området, og Nusra-krigere har sluttet sig til dem, de har svoret loyalitet over for Daesh, siger et øjenvidne.

Daesh er et andet navn for Islamisk Stat.

Yarmouk-lejren ligger uden for den syriske hovedstad, Damaskus. Lejren har været fanget midt i kampe mellem syriske regeringsstyrker og oprørsgrupper som al-Nusra og Islamisk Stat.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som har base i Storbritannien, men følger situationen i Syrien nøje, siger, at der fortsat er sammenstød i lejren.

Ifølge observatoriet kontrollerer Islamisk Stat nogle af hovedgaderne i Yarmouk-lejren.

Inden den syriske konflikt udviklede sig med hundredtusinder af dræbte, boede der omkring 130.000 palæstinensere i Yarmouk. I dag menes der at være omkring 18.000 tilbage.

Yarmouk-lejren har gennem længere tid været belejret af syriske regeringsstyrker. Det har medført betydelig mangel på mad, vand og medicin.

Selv om Yarmouk betegnes som en flygtningelejr, er det to kvadratkilometer store område ikke præget af telte og slum.

Det er et boligdistrikt i udkanten af Damaskus, og det er hjemsted for den største gruppe af palæstinensiske flygtninge i Syrien.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip