Islamisk Stat indtager vigtig by vest for Bagdad

Skrevet af admin

13/10/2014

Dagens topnyheder

Jihadister fra Islamisk Stat (IS) har mandag indtaget en militærbase i byen Hit, der ligger omkring 188 kilometer nordvest for den irakiske hovedstad Bagdad, skriver lokale medier.

Ifølge Al-Mada Press faldt militærbasen efter nogen timers kamp. Sikkerhedsstyrkerne har nu trukket sig tilbage til en anden base, men ifølge nyhedsbureauet AFP er byen nu under Islamisk Stats fuldstændige kontrol.

- Hit er nu under 100 procent IS-kontrol, siger en højtstående politimand til AFP.

Dermed fortsætter Islamisk Stat sin fremmarch i Anbar-provinsen, der ligger mellem Bagdad og den syriske grænse. Ifølge AFP kontrollerer IS omkring 85 procent af Anbar og altså også Hit, der ligger omkring 225 kilometer fra grænsen til Syrien.

Islamisternes fremrykning truer med at afskærme de resterende irakiske sikkerhedsstyrker i Anbar, der er en sunni-domineret provins.

IS-krigere har lagt et hårdt pres på de irakiske regeringsstyrker, og en vejsidebombe dræbte søndag politichefen i Anbar-provinsen.

FN sagde søndag, at kampene omkring Hit har fordrevet i omegnen af 180.000 mennesker, hvoraf mange af dem tidligere er fordrevet fra andre steder i Irak.

Samtidig skriver CNN, at jihadisterne befinder sig under 25 kilometer fra den internationale lufthavn i Bagdad.

/ritzau/dpa