Islamisk Stat myrder løs i irakisk provins

Islamisk Stat (IS) har dræbt et stort antal medlemmer af Albu Nimr-klanen i Anbar-provinsen i Irak. Snesevis af kvinder og børn er blandt de døde, hvis lig blev efterladt i en brønd, lyder det ifølge regeringen i den første officielle bekræftelse af massakren.

Mindst 322 personer er blevet dræbt, og ifølge en klanleder fortsatte blodbadet søndag. Han beskriver det som nogle af de værste blodsudgydelser, siden de militante vandt frem på slagmarken i det nordlige Irak i juni.

Albu Nimr-klanen holdt i flere uger stand mod Islamisk Stat, men løb til sidst tør for ammunition, mad og brændstof, da Islamisk Stat nærmede sig deres landsby Zauiyat Albu Nimr.

Hundredvis af klanens krigere trak sig derfor tilbage fra landsbyen, men mange blev taget til fanget af de militante.

Alle fanger blev dræbt øjeblikkeligt med skud på nært hold, hvorefter deres lig blev kastet i massegrave, lyder det.

- Antallet af mennesker fra Albu Nimr-klanen, der blev dræbt af Islamisk Stat, er 322. Ligene af 50 kvinder og børn er også blevet fundet efterladt i en brønd, lyder det i en erklæring fra Iraks ministerium for menneskerettigheder.

Blodsudgydelserne skal øjensynligt demonstrere Islamisk Stats modstandsvilje over for blandt andet de amerikansk-ledede luftangreb mod de voldelige jihadister.

En af klanens ledere Naeem al-Ga'oud siger, at han gentagne gange har anmodet om våben fra Bagdad, men at hans anmodninger er blevet ignoreret.

Hovedstaden Bagdad har også været ramt af uroligheder den seneste tid.

Søndag dræbte en bilbombe mindst 13 shiamuslimer i det centrale Bagdad, lyder det fra politiet og sundhedspersonale. Og tidligere på dagen blev mindst fem shiamuslimer dræbt i en anden bilbombe, mens mindst 17 blev såret, skriver nyhedsbureauet AFP.

Shiamuslimer udgør størstedelen af befolkningen i Irak, mens Islamisk Stat er sunnimuslimsk.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip