Islamisk Stat rekrutterer i rekordfart i Syrien

Tusindvis af nye folk sluttede sig i sidste måned til den berygtede islamistiske terrorgruppe Islamisk Stat (IS) i Syrien. Det er den hidtil største ekspansion for den ekstremt voldelige gruppe, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

De militante islamister fra Islamisk Stat har nu kontrol over omkring en tredjedel af Syrien og store områder i Irak. Gruppen har erobret territorium fra rivaliserende islamistiske grupper i et bælte nord for storbyen Aleppo, hvor de truer med at afbryde forsyningslinjer til andre oprørsgrupper.

- Islamisk Stat rekrutterede mindst 6300 mand i juli, siger Rami Abderrahman, der har stiftet Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Omkring 1000 af de nye militsfolk er udlændinge, mens resten er syrere, siger han.

Det er en kæmpemæssig ekspansion for gruppen, som ifølge flere eksperters vurderinger hidtil har haft omkring 15.000 mand.

Tilstrømningen til Islamisk Stat kommer, efter at gruppen har vundet drastisk frem i det nordlige Irak siden juni. Navnlig indtagelsen af Mosul har sikret Islamisk Stat flere våben og nye ressourcer.

Flere øjenvidner bekræfter oplysningerne om en massiv tilstrømning til gruppen - blandt andet i Raqqa, der er en hovedbase for Islamisk Stat.

Byen ved Eufratfloden i det nordøstlige Syrien har i de seneste dage været mål for snesevis af luftangreb.

- Jeg kan fastslå, at det ikke virker overdrevent, når man siger, at tusindvis af nye tilhængere er strømmet til Islamisk Stat i den seneste tid i forbindelse med operationerne i Deir al-Zor, siger en indbygger i Raqqa over Skype.

Den pågældende er både imod Islamisk Stat og den syriske regering under præsident Bashar al-Assad.

USA's præsident, Barack Obama, siger, at amerikanerne har en "langsigtet strategi" for at bekæmpe Islamisk Stat.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip