Islamisk Stat smadrer på ny kulturskatte fra oldtiden

07/03/2015 15:19

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Militante fra Islamisk Stat har ødelagt flere kulturskatte i den 2000 år gamle by Hetra i det nordlige Irak.

Det siger ministeriet for turisme og antikviteter i Bagdad.

Tidligere har der været forlydender om, at den islamistiske gruppe har kørt bulldozere gennem den assyriske by Nimrud, og i forvejen har gruppen ødelagt antikke og værdifulde kunstgenstande på et museum i byen Mosul.

En af den sunnimuslimske verdens mest indflydelsesrige institutioner, al-Azhar universitet i Kairo i Egypten, har tidligere lørdag i stærke vendinger fordømt den sunnimuslimske gruppes hærgen i den assyriske oldtidsby Nimrud i Irak.

I udtalelsen fra al-Azhar fremhæves det, at ødelæggelser af monumenter er forbudt under den islamiske sharia-lov.

Alle personer i lande, hvor IS og lignende bevægelser holder til, opfordres desuden til at gå sammen og hjælpe til med at udslette ekstremisterne. Dermed kan de arabiske og muslimske lande blive reddet fra IS's "ondskab", hedder det videre.

Fredag aften kommenterede udenrigsminister Martin Lidegaard (R) den seneste uges billeder og rapporter om, at Islamisk Stat er i gang med at smadre årtusindgamle statuer og andre kulturskatte i Irak.

- Det er rædselsfuldt at se på den hærgen, der foregår, som ikke har nogen som helst logik andet end ødelæggelse for ødelæggelsens egen skyld, sagde han.

/ritzau/