Islamisk Stat tæt på at overtage Yarmouk-lejren helt

Islamisk Stat har taget kontrollen med 90 procent af flygtningelejren Yarmouk, der ligger få kilometer syd for centrum af Syriens hovedstad, Damaskus.

Islamisk Stats offensiv mod Yarmouk giver gruppen en vigtig tilstedeværelse kun få kilometer fra præsident Bashar al-Assads magtbase.

Syriske kampfly har bombet lejren lørdag, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger konflikten fra Storbritannien.

Samtidig udtrykker FN's hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge, UNWRA, stor bekymring for Yarmouk-lejrens indbyggere.

- Situationen i Yarmouk er en krænkelse af menneskeligheden i os alle og en skam for hele verden, siger UNWRA-talsmand Chris Gunness.

- Yarmouk er en test, en udfordring for det internationale samfund. Vi må ikke fejle. Det internationale systems troværdighed er på spil, siger han.

Islamisk Stat indtog Yarmouk-lejren onsdag, hvor gruppen indledte en offensiv mod andre militante i lejren. Gruppen har især været i kamp mod Aknaf Beit al-Maqdis, en milits bestående af palæstinensere og syrere, der er imod Assad-styret.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger, at Islamisk Stat og al-Nusra Fronten, som er terrornetværket al-Qaedas gren i Syrien, i løbet af natten sikrede sig kontrol med næsten hele lejren.

Lederen af Den Palæstinensiske Befrielsesfront i Syrien, som er en del af Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation, PLO, siger, at Islamisk Stat har dræbt 21 militante og civile siden fredag.

- Nogle familier forsøger at komme ud fra lejren, men det er svært på grund af Islamisk Stats snigskytter på tagene af høje bygninger, siger Tayseer Abu Baker.

Yarmouk-lejren er et boligkvarter i udkanten af Damaskus, som i årtier har været hjemsted for palæstinensiske flygtninge.

Inden krigen i Syrien brød ud, boede der omkring 150.000 mennesker i kvarteret. I dag er der cirka 18.000 tilbage.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip