Islamisk Stat tager skylden for selvmordsbomber i Yemen

En gren af den militante bevægelse Islamisk Stat siger, at den stod bag fredagens selvmordsangreb mod to moskéer i Yemens hovedstad, Sanaa.

I en meddelelse på internettet siger organisationens forgrening i Sanaa, at angrebet, der har kostet mindst 126 mennesker livet, blot er "toppen af isbjerget".

Det er første gang, at omverdenen hører om en afdeling af Islamisk Stat i Sanaa. Men gruppen udspringer af terrornetværket al-Qaeda, som tidligere har stået stærkt i Yemen.

Selvmordsbomberne udløste deres sprængladninger, da de troende forlod fredagsbønnen, har øjenvidner oplyst.

Mindst 77 mennesker blev dræbt. Hospitalskilder sætter antallet af dødsofre endnu højere.

Begge de moskéer, der var mål for fredagens angreb, bruges først og fremmest af tilhængere af den shiamuslimske Houthi-gruppe, der har taget kontrollen i hovedstaden.

- De vantro houthier skal vide, at soldaterne i den Islamiske Stat ikke helmer, før de har udryddet dem og skåret armen af Safavid-planen (den iranske plan, red.) i Yemen, lyder det ifølge AFP i meddelelsen fra Islamisk Stat.

Hvis det bliver bekræftet, at den sunni-ekstremistiske gruppe stod bag angrebet, er det anden gang på få dage, at bevægelsen spreder rædsel i form af blodige angreb med mange dødsofre.

Onsdag meddelte Islamisk Stat i en lydoptagelse, at den stod bag det blodige angreb i Tunesien, hvor 23 mennesker blev dræbt ved Bardo-museet i landets hovedstad, Tunis.

Det er endnu ikke blevet bekræftet fra anden side, hvorvidt den yderliggående islamistiske gruppe reelt står bag de to angreb.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip