Islamister angriber grænsepost til Tyrkiet

Militante fra Islamisk Stat har lørdag for første gang angrebet en overgang ved den syrisk-tyrkiske grænse, bekræfter en observatørgruppe og tyrkiske embedsmænd.

Der er modstridende oplysninger om, hvorvidt Islamisk Stat har været helt inde i Tyrkiet og angrebet grænseposten herfra.

Den angrebne grænsepost skiller den belejrede kurdisk-syriske by Kobani fra Tyrkiet. Angrebet kommer efter voldsomme kampe mellem kurdiske forsvarsstyrker og de radikale islamister.

- Kampe brød ud for første gang i området efter to jihadistangreb ved daggry på grænseposten, der ligger mellem Tyrkiet og Kobani, fortæller lederen for Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, Rami Abdel Rahman.

En selvmordsbomber detonerede en bil med sprængstoffer, og en anden udløste et selvmordsbælte, siger organisationen, der via kilder i landet overvåger situationen fra London, og som ofte har de bedste oplysninger om kamphandlingerne i Syrien.

Angrebet udløste et voldsomt modsvar fra de kurdiske styrker, der i flere måneder har været belejret af Islamisk Stat.

En tyrkisk embedsmand bekræfter, at der er hørt to eksplosioner "på den syriske side af grænsen".

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder skete islamisternes angreb fra den tyrkiske side af grænsen.

Det benægter flere tyrkiske embedsmænd.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip