Islamister tager gidsler på hotel i Burkina Faso

Formodede islamister har taget et ukendt antal gidsler efter et angreb på et hotel og kasino i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, sent fredag.

En ansat på hotellet siger til nyhedsbureauet AFP, at flere er blevet dræbt. Ifølge Reuters er flere sårede mennesker blevet kørt til et lokalt hospital, men nyhedsbureauet har ikke kunnet få verificerede oplysninger om dræbte.

Samtidig fortæller en højtstående person hos nationalgarden til Reuters, at angrebet fortsat står på.

- Det foregår lige nu. Vi forsøger at finde ud af, hvor mange angrebsmænd de er for bedre at kunne koordinere vores aktion.

- Der er blevet taget gidsler. Operationen kan tage flere timer, siger han.

Angrebsmændene stormede hotellet "Splendid", der ligger i et forretningskvarter, sent fredag.

De satte adskillige biler i brand og affyrede varselsskud for at holde folk væk. Da nationalgarden ankom, førte det til skudveksling mellem angrebsmændene og sikkerhedsfolkene.

Ifølge et vidne skulle en populær café ved siden af hotellet også være blevet angrebet.

Hotellet bliver blandt andet brugt af personale fra FN og vesterlændinge, skriver BBC.

Som konsekvens af angrebet er der blevet indført udgangsforbud i Ouagadougou frem til lørdag morgen, skriver den franske ambassadør i landet på Twitter.

Ambassadør Gilles Thibault skriver videre, at den franske ambassade har oprettet et krisecenter for franske statsborgere i Burkina Faso.

Ifølge TV2 har den danske ambassade i Burkina Faso bekræftet, at der ikke er danskere i angrebet. Der bor omkring 30 danskere fast i landet.

Burkina Faso har været kastet ud i politisk tumult siden oktober 2014, hvor præsident Blaise Compaoré blev væltet efter massevis af protester.

I september 2015 blev den midlertidige regering, som erstattede Compaoré, så fjernet ved et militærkup. Det holdt dog kun i seks dage, og i slutningen af november blev Roch Marc Kaboré valgt som ny præsident.

Landet har dog indtil nu været forskånet for islamistiske angreb, modsat nabolandet Mali, der har oplevet flere angreb på vestlige mål i landet.

I december advarede den franske ambassade dog franskmænd om at rejse til nationalparken i det østlige Burkina Faso efter rapporter om, at islamister trænede i at kidnappe udlændinge.

Fredag blev det annonceret, at kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen skal besøge Burkina Faso den 24.-26. januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip