Island kvalificerer sig til første fodboldslutrunde

07/09/2015 00:42

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Næste sommers EM-slutrunde i Frankrig får deltagelse af Island. Det bliver første gang, at ø-nationen deltager ved en slutrunde i fodbold.

Det hele faldt på plads søndag aften, hvor folkefesten blandt de cirka 330.000 islændingene kunne bryde ud efter 0-0 hjemme mod Kasakhstan.

Det uafgjorte resultat sikrer nemlig, at Island slutter i top to i gruppe A, selv om der resterer to runder af kvalifikationen.

Dermed tog Island fusen på langt større fodboldnationer som Tyrkiet og Holland, der i stedet må kæmpe om at blive nummer tre i puljen. Tjekkiet står nemlig lige som Island noteret for 19 point, hvilket tidligere søndag aften sikrede deres EM-kvalifikation.

I mange år har Island været regnet som en miniputnation i fodbold, men niveauet har været opadgående de senere år, hvor også landets U21-landshold har prøvet at kvalificere sig til EM.

Islands svenske landstræner, Lars Lagerbäck, havde flere kendinge af dansk fodbold med på det hold, der søndag fuldendte den flotte kvalifikation.

OB's Ari Skulason startede således inde, lige som den tidligere AGF'er Kari Arnason og den tidligere FCK'er Ragnar Sigurdsson også gjorde det.

/ritzau/