Islandsk flådefartøj redder 318 flygtninge i Middelhavet

05/04/2015 06:04

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Et fartøj fra den islandske kystvagt blev lørdag aften redningen for omkring 318 personer, der forsøgte at krydse Middelhavet fra Afrika til Europa i en båd, fortæller italienske medier.

Det islandske skib tager del i EU's redningsindsats i Middelhavet, Triton, og det bragte de mange flygtninge i land i den sicilianske havneby Pozzallo.

Blandt de 318 personer var der 14 børn og fem gravide kvinder, der nu er blevet indlagt på hospitalet.

Migranterne kommer fra 13 forskellige lande: Sudan, Ghana, Marokko, Mali, Mauretanien, Senegal, Pakistan, Nigeria, Syrien, Eritrea, Indien, Tunesien samt de palæstinensiske områder.

Om bord var også otte tunesere, som politiet mistænker for at være menneskesmuglere, der står bag den mislykkede tur.

De mange konflikter i Mellemøsten og Nordafrika - især Libyen - har ført til en stor stigning i antallet af personer, der forsøger at komme til Europa.

Antallet af indvandrere, der kom ulovligt til EU i 2014, er officielt 276.000, hvilket er en tredobling i forhold til året før. Omkring 220.000 af dem krydsede Middelhavet for at nå frem.

FN anslår, at mindst 3500 personer sidste år døde i forsøget på at nå frem til Europa over Middelhavet. Det gør turen til den farligste rute for migranter i verden.

Det er Frontex, EU's grænseagentur, som koordinerer EU-landenes operationelle grænsesamarbejde.

/ritzau/AFP