Islegende og pengemand gøder Rungsteds håb

Det er 13 år siden, DM-trofæet i ishockey senest endte på Sjælland, og næsten lige så længe har det været umuligt at finde tegn på, at det snart skulle gentage sig.

Men hen over sommeren er der sket store ting hos Rungsted Ishockey, der efter en konkurs og en forsigtig genstart er begyndt at røre på sig, inden det går løs fredag aften mod Odense Bulldogs.

Det har skabt stor opmærksomhed, at det er lykkedes at lokke landsholdskaptajn Morten Green hjem på en treårig kontrakt, og siden har Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen givet projektet sit blå stempel ved at erhverve sig 43 procent af klubben.

Selv om de i den nordsjællandske traditionsklub - belært af dårlige erfaringer - gør meget ud af at tage små skridt, er ambitionerne ikke til at holde nede.

- Vi vil med tiden gerne tilbage til det, Rungsted var, sidst jeg spillede her, nemlig en magtfaktor i dansk ishockey, siger 34-årige Morten Green, der som ungt stortalent forlod Rungsted i 1999.

I chefstolen forsøger klubbens direktør Thomas Friberg at holde balancen.

På den ene side skal han mane til besindighed. På den anden side skal han putte brændstof på den ishockeybegejstring, der igen er begyndt at spire omkring den tredobbelte mesterklub.

- Vi har bare et godt ishockeyhold i år. Jeg vil ikke engang forsøge tale det ned, for det er det bedste ishockeyhold, der har været på Sjælland i mange år, siger Thomas Friberg.

At Lars Seier Christensen har erhvervet sig en stor luns af klubben, har styrket egenkapitalen og gødet andre sponsorers interesse i at være med på det, der efter planen skal blive en tiltrængt sjællandsk succeshistorie.

- Vi har tydeligt kunnet mærke en effekt. Vi løber så hurtigt, vi kan, og vi er så langt foran vores salgsbudget, at vi har turdet bruge flere penge, end vi egentlig havde planlagt, forklarer Friberg.

Når Rungsted sæsondebuterer fredag aften på udebane mod Odense Bulldogs, er det derfor med den finske nyerhvervelse Ossi Saarinen, der i sidste sæson brillerede hos Gentofte.

Saarinen er blevet hentet ind som en direkte konsekvens af, at der er kommet flere penge i kassen end forventet.

I en klub, hvor den nyere historie er plettet af flere konkurser, er man nu indstilet på, at der ikke er noget genvej til sportslig succes, forsikrer Thomas Friberg.

- Alfa og omega er, at det løber rundt, og at det er en veldrevet butik. Vi skal ikke bruge penge, vi ikke har.

I sidste sæson blev Rungsted nummer syv i grundspillet og tabte efterfølgende en tæt kvartfinaleserie til Herning Blue Fox, der måtte bruge syv kampe til at komme videre.

Rungsted vurderer selv at have et stærkere hold i år, men skuffede i sidste uge en smule ved at ryge ud af pokalturneringen til Aalborg Pirates.

- Vores ambition udadtil er, at vi skal spille med om medaljer fra sæsonen 2016/17. At vi så internt håber at kunne gøre det allerede fra i år, det er en anden sag, siger Thomas Friberg.

Også træner Per Holten Møller længes efter at se sin klub tilbage blandt de bedste.

- Det ville ærlig talt være rart, hvis der var et sjællandsk hold i semifinalerne, og selvfølgelig meget gerne Rungsted.

/ritzau/

 

Dagens Gossip