Ispanik afblæst: Danmark henter første VM-sejr

13/05/2014
Nedrykningstruslen er ikke afblæst, men faren for degradering er blevet betydeligt mindre, efter at ishockeylandsholdet tirsdag eftermiddag besejrede Italien med 4-1 ved A-VM i Minsk.En fremragende undertalsscoring af Jannik Hansen fire minutter før udløbet af anden periode bragte Danmark på vinderkurs, netop som kampen truede med at tippe over til Italiens fordel.Hansen tog turen fra egen zone og afsluttede med at slå pucken over i det lange målhjørne bag Daniel Bellissimo i Italiens mål.Et nederlag havde nærmest været katastrofalt og havde tvunget danskerne ud i en gevaldig slutspurt for at undgå turen ned i den næstbedste division.Men da Emil Kristensen kort efter vippede pucken gennem den tætte trafik og ind i det italienske bur, kunne man selv på afstand fornemme lettelsen hos træner Janne Karlsson og hans pressede mandskab.Kristensens første VM-mål indbragte vestjyden adskillige bjørnekram og begejstrede nakkedrag fra holdkammeraterne i udskiftningsboksen bagefter.Ikke blot, fordi det altid er noget særligt at komme på måltavlen i sin første VM-turnering, men også fordi målet fjernede et betydeligt åg på skuldrene af de danske spillere.For sikke en nervøs præstation, de hvidblusede danskere havde disket op med i kampens første halvdel.Spillet hang dårligt sammen, og normalt sikre spillere smed pucken uprovokeret væk i farlige situationer.Danskerne var tydeligt utrygge ved det italienske lyn Giulio Scandella, der kunne have haft en stor karriere, hvis afslutningerne stod mål med tempoet i hans skøjteløb.Tonen blev slået an, da Italien startede med at ramme stolpen efter få sekunders spil, men danskerne skulle - ligesom i søndags mod Norge - ikke bruge lang tid for at skabe panik i den anden ende.Frederik Storm og Patrick Bjorkstrand samarbejdede om oplægget til Jesper Jensens 1-0-scoring efter knap tre minutters spil.Opmuntret af målet pressede Danmark på for at fordoble føringen, men efter et minutlangt dansk angreb i den italienske zone blev pucken tabt, og Diego Kostner kunne udligne bag Simon Nielsen.Danmark stillede op uden sygdomsramte Markus Lauridsen og med nogle småændringer i kæderne.Nicklas Jensen og Mikkel Bødker byttede plads, uden at det dog for alvor fik nogen af dem op i højeste gear.Og selv om Danmark vandt skudstatistikken ganske klart, sad de få danske sympatisører i Chizhovka Arena helt ude på kanten af sæderne, indtil Jannik Hansen lavede sit mesterstykke.Til gengæld skabte 3-1-føringen tiltrængt tryghed i kampens sidste tredjedel, og da italienerne tog målmanden ud i en sidste satsning, kunne Kim Staal lave Danmarks fjerde mål i et tomt bur.Nu har både Danmark og Italien tre point, men danskerne er bedst indbyrdes, og det kan blive vigtigt i en tabel, hvor kun det nederste hold rykker ud.

Nedrykningstruslen er ikke afblæst, men faren for degradering er blevet betydeligt mindre, efter at ishockeylandsholdet tirsdag eftermiddag besejrede Italien med 4-1 ved A-VM i Minsk.

En fremragende undertalsscoring af Jannik Hansen fire minutter før udløbet af anden periode bragte Danmark på vinderkurs, netop som kampen truede med at tippe over til Italiens fordel.

Hansen tog turen fra egen zone og afsluttede med at slå pucken over i det lange målhjørne bag Daniel Bellissimo i Italiens mål.

Et nederlag havde nærmest været katastrofalt og havde tvunget danskerne ud i en gevaldig slutspurt for at undgå turen ned i den næstbedste division.

Men da Emil Kristensen kort efter vippede pucken gennem den tætte trafik og ind i det italienske bur, kunne man selv på afstand fornemme lettelsen hos træner Janne Karlsson og hans pressede mandskab.

Kristensens første VM-mål indbragte vestjyden adskillige bjørnekram og begejstrede nakkedrag fra holdkammeraterne i udskiftningsboksen bagefter.

Ikke blot, fordi det altid er noget særligt at komme på måltavlen i sin første VM-turnering, men også fordi målet fjernede et betydeligt åg på skuldrene af de danske spillere.

For sikke en nervøs præstation, de hvidblusede danskere havde disket op med i kampens første halvdel.

Spillet hang dårligt sammen, og normalt sikre spillere smed pucken uprovokeret væk i farlige situationer.

Danskerne var tydeligt utrygge ved det italienske lyn Giulio Scandella, der kunne have haft en stor karriere, hvis afslutningerne stod mål med tempoet i hans skøjteløb.

Tonen blev slået an, da Italien startede med at ramme stolpen efter få sekunders spil, men danskerne skulle - ligesom i søndags mod Norge - ikke bruge lang tid for at skabe panik i den anden ende.

Frederik Storm og Patrick Bjorkstrand samarbejdede om oplægget til Jesper Jensens 1-0-scoring efter knap tre minutters spil.

Opmuntret af målet pressede Danmark på for at fordoble føringen, men efter et minutlangt dansk angreb i den italienske zone blev pucken tabt, og Diego Kostner kunne udligne bag Simon Nielsen.

Danmark stillede op uden sygdomsramte Markus Lauridsen og med nogle småændringer i kæderne.

Nicklas Jensen og Mikkel Bødker byttede plads, uden at det dog for alvor fik nogen af dem op i højeste gear.

Og selv om Danmark vandt skudstatistikken ganske klart, sad de få danske sympatisører i Chizhovka Arena helt ude på kanten af sæderne, indtil Jannik Hansen lavede sit mesterstykke.

Til gengæld skabte 3-1-føringen tiltrængt tryghed i kampens sidste tredjedel, og da italienerne tog målmanden ud i en sidste satsning, kunne Kim Staal lave Danmarks fjerde mål i et tomt bur.

Nu har både Danmark og Italien tre point, men danskerne er bedst indbyrdes, og det kan blive vigtigt i en tabel, hvor kun det nederste hold rykker ud.