Israel accepterer humanitær våbenhvile i Gaza

Israel gik onsdag ind på at acceptere en seks timer lang våbenhvile i Gazastriben, så en humanitær indsats kan gennemføres, oplyser højtstående israelske regeringskilder til Reuters.

Kilderne, der ønsker anonymitet, siger, at tidspunktet for den kortvarige våbenhvile ikke er fastsat.

Hamas har ikke umiddelbart kommenteret oplysningerne.

Den humanitære våbenhvile kommer efter, at en embedsmand i FN-systemet havde appelleret til parterne om at indstille fjendtlighederne. Volden har kostet mindst 215 mennesker livet.

Hamas havde forinden officielt meddelt Egypten, at det forkaster et egyptisk forslag om en Gaza-våbenhvile. Den væbnede fløj i Hamas har allerede tidligere forkastet den egyptiske plan.

Allerede tidligt tirsdag morgen afviste den væbnede gren i Hamas, al-Qassam-brigaden, forslaget fra Egypten om en våbenhvile med Israel. Forslaget blev afvist med, at det var "tæt på en vittighed".

Efter en uges optrappet konflikt er den første israeler blevet dræbt af en raket fra Gazastriben, skriver flere internationale medier onsdag.

Der er tale om et civilt offer, en 37-årig mand, der blev dødeligt såret nær grænseovergangen Erez, skriver den israelske avis Haaretz på sin netudgave.

Flere end 1100 er blevet såret siden tirsdag, da Israel indledte sine bombardementer mod militante palæstinensere fra Hamas i Gazastriben.

Siden 8. juli er der blevet affyret knap 1000 raketter og mortergranater mod Israel, mens det israelske luftvåben ifølge militæret har udført omkring 1500 angreb på mål inden for Gazastriben.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip