Israel afviser påstand fra Hamas: Savnet soldat er dræbt

Det israelske militær siger fredag, at en soldat, som Hamas tidligere på ugen mente at have taget til fange i Gazastriben, døde i kamp for fem dage siden, skriver nyhedsbureauet AP ifølge ABC News.

Den islamistiske Hamas-bevægelse meddelte søndag, at den havde taget israeleren Oron Shaul til fange under kampe, efter at Israel for otte dage siden sendte soldater og kampvogne ind i området.

Men nu slår israelerne altså fast, at sergenten Oron Shaul mistede livet i kamp.

Tidligere havde Israels FN-udsending da også afvist påstanden fra Hamas om, at bevægelsen skulle have taget en israelsk soldat som gidsel.

En israelsk soldat kunne have haft enorm betydning for Hamas, der tidligere har haft held til at få frigivet tusindvis af palæstinensere til gengæld for enkelte israelske soldater.

I 2006 blev den israelske soldat Gilad Shalit bortført af militante palæstinensere. Han sad i fangenskab i fem år, før han blev frigivet, mod at Israel satte 1027 fængslede palæstinensere fri.

Den israelske offensiv på landjorden blev indledt torsdag i sidste uge.

Antallet af dræbte palæstinensere er oppe på mindst 815 personer, siden Israels kampfly lettede 8. juli og indledte offensiven under navnet "Operation Protection Edge" for at sætte en stopper for Hamas raketangreb fra Gaza og ødelægge islamisternes tunneler ind til Israel.

På israelsk side har 34 soldater mistet livet, mens 134 sårede soldater er indlagt, skriver den israelske avis Haaretz på sin netavis.

/ritzau/

 

Dagens Gossip