Israel angriber Gaza fra luften efter raketangreb

Israelske luftangreb ramte Gazastriben 12 gange i løbet af natten til søndag, efter at raketter, affyret fra det palæstinensiske område, forårsagede brande i det sydlige Israel, oplyser kilder fra begge sider.

Angrebene sent lørdag og tidligt søndag havde mål i den palæstinensiske eksklave. To mennesker blev lettere såret, og der blev ødelagt ejendomme i Gaza By, siger en talsmand for indenrigsministeriet i Gaza.

- Der var i alt 12 angreb i to bølger, siger en israelsk talsmand til nyhedsbureauet AFP. Han tilføjer, at angrebene var rettet mod adskillige lokaliteter med terroristaktiviteter.

Angrebene kom, efter at militante palæstinensiske grupper i Gaza havde affyret 12 raketter mod det sydlige Israel fredag og lørdag.

En af raketterne ramte et industrielt område i Siderot i det sydlige Israel lørdag, hvilket satte en bygning i brand, men uden at nogen kom noget til, oplyser politiet.

25 raketter og mortérgranater er blevet affyret fra Gaza i de seneste to uger, oplyser hæren, og det israelske militær har gengældt angrebene med natangreb.

Grænsen mellem Gaza og Israel har været fyldt med spændinger, siden tre israelske teenagere forsvandt fra Vestbredden 12. juni.

Premierminister Benjamin Netanyahu har beskyldt den islamistiske bevægelse Hamas for at have bortført de unge, og Israel har gennemført en række søgeoperationer for at finde dem.

Siden begyndelsen af eftersøgningen er fem palæstinensere blevet dræbt på Vestbredden og næsten 400 anholdt, heraf er hovedparten medlemmer af Hamas.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip