Israel anklages for spionage mod USA's regering

Israel anklages for at bedrive spionage mod den amerikanske regering med det formål at sabotere en international atomaftale med Iran.

Det skriver den konservative amerikanske avis Wall Street Journal, som har talt med tidligere og nuværende embedsmænd i den amerikanske regering.

Israel har benyttet sig af aflytninger af amerikanske regeringsfolk for at nå deres mål. Og de har benyttet oplysningerne til at fodre præsident Barack Obamas republikanske modstandere i Kongressen med informationer.

Ifølge Wall Street Journal har Israel forsøgt at infiltrere de følsomme forhandlinger med Iran. Man har sikret sig oplysninger fra fortrolige briefinger, informanter og diplomatiske kontakter i Europa.

- Det er en ting for sig, at USA og Israel spionerer mod hinanden. Men det er en anden ting, at Israel stjæler USA's hemmeligheder og spiller dem tilbage til amerikanske lovgivere for at undergrave amerikansk diplomati, siger en højtstående embedsmand til avisen.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, er en erklæret modstander af en atomaftale med Iran, fordi han ikke tror på, den vil holde.

For få uger siden midt under den israelske valgkamp mødte han op i den amerikanske kongres efter invitation fra det republikanske flertal og holdt en dundertale mod en eventuel aftale.

Den amerikanske regering var rasende, fordi den ikke var informeret om besøget.

USA og stormagterne har frist til udgangen af marts til at indgå en atomaftale med Iran, og intense forhandlinger er i gang i den schweiziske by Geneve.

Israel har været hurtig til at reagere på Wall Street Journals historie og kalder den "usand".

- Vi får vores efterretninger fra andre kilder, ikke fra USA. Instruktionen har i årtier været klar: Man spionerer ikke mod USA direkte eller indirekte, siger udenrigsminister Avigdor Lieberman.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip