Israel bekræfter skyderi i nærheden af Gaza-skole

Israelsk militær bekræfter, at det søndag har beskudt et mål i nærheden af en FN-skole i den sydligt beliggende by Rafah i Gazastriben. Angrebet har kostet 10 civile palæstinensere livet og medført voldsom international vrede.

- IDF (den israelske hær, red.) havde tre terrorister fra PIJ (palæstinensisk islamisk jihad) på en motorcykel som mål i nærheden af en UNRWA-skole i Rafah, hedder det i en erklæring fra hæren, der refererer til FN's agentur for palæstinensiske flygtninge.

- IDF er i gang med at undersøge konsekvenserne af angrebet i nærheden af skolen, hvor omkring 3000 palæstinensere har søgt tilflugt, hedder det.

FN udtrykte harme efter det, der er det tredje angreb på 10 dage mod en af dets Gaza-skoler, efter at 30 palæstinensere var blevet dræbt ved de tidligere angreb.

Generalsekretær Ban Ki-moon har betegnet angrebet som moralsk forkasteligt og en kriminel handling. FN-lederen siger videre, at de ansvarlige skal stilles til regnskab.

USA har også istemt koret af fordømmelser og siger, at det er forfærdet over granatangrebet på endnu en FN-skole i Gaza og opfordrer til en fuldstændig og øjeblikkelig undersøgelse af det skete.

Talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, Jen Psaki, understreger, at Israel er nødt til at gøre mere for at opfylde dets egne standarder og undgå civile ofre.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip