Israel bygger højhus i palæstinensisk del af Jerusalem

Et israelsk byggeudvalg har taget yderligere skridt i retning af at opføre en nietagers bygning i et tætbygget palæstinensisk område i Østjerusalem, skriver nyhedsbureauet AFP.

Bygningen skal huse en jødisk uddannelsesinstitution tæt ved den gamle by i Jerusalem.

Planerne for det nye højhus, der skal bygges i området Sheikh Jarrah i en annekteret del af Østjerusalem, er sendt i høring.

Det oplyser den israelske ngo Peace Now, der arbejder for fred og en tostatsløsning for israelere og palæstinensere.

- Planen skulle være diskuteret og godkendt allerede for et par uger siden, men det blev udsat sandsynligvis af politiske årsager, siger talsmand Lior Amihai fra Peace Now.

- Det er ikke noget, der vender op og ned på situationen, men byggeriet finder sted på et stykke land i Sheikh Jarrah, hvor beboerne allerede har været hårdt ramt. Det er et meget følsomt område, og det er jeg sikker på, at premierministeren er klar over.

Beboere har nu 60 dage til at indsende klager over byggeriet.

Der bor 2700 palæstinensere i området, som huser palæstinensiske vartegn som Orienthuset (tidligere hovedkvarter for PLO) og Det Palæstinensiske Nationalteater.

Israel erobrede Østjerusalem under Seksdageskrigen i 1967, og israelerne har siden annekteret området, selvom dette har været under massiv kritik fra det internationale samfund.

Palæstinenserne ønsker, at Østjerusalem bliver hovedstad i en palæstinensisk stat, hvilket er et af de punkter, som bliver diskuteret i aktuelle fredsforhandlinger mellem parterne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip