Israel dropper våbenhvile: Genoptager kampe mod Hamas

Israel meddelte sent lørdag aften, at landet forlængede den humanitære våbenhvile i Gazastriben til søndag aften klokken 23 dansk tid.

Men den våbenhvile har israelerne søndag morgen valgt at ophæve for i stedet at genoptage kampene mod Hamas-bevægelsen.

- Efter Hamas' uophørlige raketangreb i det humanitære vindue, som blev aftalt af hensyn til civilbefolkningen i Gaza, vil hæren nu genoptage sine aktiviteter i luften, på vandet og på jorden i Gaza, lyder det i en meddelelse fra det israelske militær.

Meddelelsen kommer efter, at Hamas lørdag afviste den forlængede våbenhvile, fordi bevægelsen kun vil gå med til at lægge våbnene, hvis det israelske militær samtidig trækker sine styrker ud af det palæstinensiske område.

Siden den midlertidige våbenhvile udløb lørdag aften, har Hamas affyret adskillige raketter mod det sydlige Israel.

Det israelske militær oplyser, at sirenerne har lydt hele søndag morgen, og at mindst fem palæstinensiske raketter er landet på israelsk jord og to andre er blevet afværget af forsvarssystemet Iron Dome. Ingen af raketterne har ramt mennesker.

- På grund af Hamas' åbenbare krænkelser af det humanitære vindue, genoptager IDF (Israel Defence Force, red.) sine offensive aktiviteter, skriver talsmand for det israelske militær Peter Lerner på Twitter.

Søndag morgen blev en israelsk soldat dræbt nær Gazastriben af en granat affyret fra palæstinensisk side, oplyser det israelske militær.

Dermed er i alt 43 israelske soldater blevet dræbt, siden Israels offensiv mod Gazastriben blev sat i gang 8. juli. Derudover har konflikten kostet tre civile israelere livet, mens omkring 1050 palæstinensere er omkommet.

Kort efter militærets meddelelse søndag morgen, melder indbyggerne i Gaza om heftig beskydning i den østlige del af Gaza City. En journalist fra nyhedsbureauet AFP, der befinder sig i Gaza, bekræfter, at den israelske offensiv er blevet genoptaget.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip