Israel erklærer kortvarig våbenhvile

Israel erklærer en midlertidig våbenhvile for hovedparten af Gazastriben. Våbenhvilen gælder fra klokken 9 mandag morgen dansk tid til klokken 16, skriver Reuters.

Formålet med den humanitære våbenhvile er at tillade at bringe nødhjælp ind i området samt give fordrevne palæstinensere mulighed for at vende tilbage til deres hjem, hedder det i en meddelelse fra det israelske forsvarsministerium.

Området ved byen Rafah i den sydlige del af Gazastriben er ikke omfattet af våbenhvilen. Det israelske militær angreb søndag et mål i nærheden af en FN-skole i Rafah. Angrebet kostede 10 palæstinensere livet og medførte voldsom international kritik.

FN udtrykte harme efter det, der er det tredje angreb på 10 dage mod en af dets Gaza-skoler, efter at 30 palæstinensere var blevet dræbt ved de tidligere angreb.

Generalsekretær Ban Ki-moon betegner angrebet som moralsk forkasteligt og en kriminel handling. FN-lederen siger videre, at de ansvarlige skal stilles til regnskab.

Angrebet kom samtidig med, at Israel tilsyneladende er ved at neddrosle den militære indsat i Gazastriben, der blev indledt 8. juli. Nyhedsbureauet AP skriver, at Israel søndag har trukket størstedelen af sine landtropper tilbage fra området.

Over 1800 palæstinensere og flere end 60 israelere er blevet dræbt under konflikten.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip