Israel før forhandlinger: Vores behov skal imødekommes

Israel er ikke parat til at indgå en langsigtet våbenhvile med Hamas, medmindre landets sikkerhedsbehov klart bliver opfyldt, siger premierminister Benjamin Netanyahu.

Israel og Hamas forlængede onsdag en våbenhvile efter ugers kampe i Gazastriben, og søndag bliver der efter sigende afholdt indirekte forhandlinger mellem parterne i Kairo om at bevare roen.

- Kun hvis der er et klart svar på Israels sikkerhedsbehov, kun da vil vi gå med til at nå til enighed, siger Netanyahu forud for et møde i Jerusalem søndag.

Lørdag aften var tusindvis af israelere lørdag gået på gaden i Tel Aviv for at vise deres støtte til fredsforhandlingerne og et stop for mere krig.

Israel og Hamas, den militante muslimske organisation i Gaza, kom for alvor i krig med hinanden 8. juli, da Israel gik til angreb på Hamas-mål for at standse den radikale milits' beskydning af Israel med raketter.

De to fjender forhandler ikke direkte med hinanden. Hamas anerkender ikke Israel, og Israel regner Hamas for en terrororganisation og vil ikke forhandle med en gruppe, der ikke anerkender Israel.

Så forhandlingerne er hidtil foregået via mellemmænd, og det ventes også at ske, når der skal snakkes videre.

Forhandlingshold fra de to sider ventes til Kairo, Egyptens hovedstad, hvor forhandlingerne finder sted.

Palæstinensiske kilder har udtalt, at processen genoptages søndag, efter at forhandlerne har været til møder med deres respektive politiske ledere.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip