Israel fordømmer Spanien for Palæstina-afstemning

Israel fordømmer en symbolsk erklæring fra det spanske parlament om at anerkende staten Palæstina.

Med erklæringen, der tirsdag fik støtte fra alle politiske grupper, opfordres den konservative regering til at anerkende Palæstina, men der er ikke tale om en bindende beslutning, og der er heller ikke fastsat nogen tidsfrist.

- Erklæringen fra det spanske parlament gør det kun sværere at nå en aftale mellem Israel og palæstinenserne, fordi det indgyder palæstinenserne mod til at blive mere ekstreme i deres holdninger, hedder det i en udtalelse fra det israelske udenrigsministerium.

- Det ville være bedre, hvis det spanske parlament i stedet havde valgt at gøre det rigtige, nemlig at fordømme den afskyelige massakre, der blev udført af oprørte palæstinensere i en synagoge i Jerusalem.

Det spanske parlament stemte om erklæringen tirsdag aften, blot timer efter at Israel var i oprør over et blodigt angreb på en ultraortodoks synagoge i det vestlige Jerusalem, hvor fire israelere mistede livet.

Onsdag beskyldte den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, det internationale samfund for at ignorere blodbadet.

- Desværre er der nogle, som oven i købet forsøger at give palæstinenserne en belønning. En palæstinensisk stat, som ikke engang anerkender den jødiske stat, siger premierministeren og tilføjer:

- Vi kommer ikke til at acceptere dette.

Afstemningen i Spaniens hovedstad, Madrid, er den seneste i rækken af flere andre lignende tiltag rundt om i Europa.

Men den spanske erklæring har den tilføjelse, at en anerkendelse først skal ske, når israelere og palæstinensere har forhandlet en løsning på plads.

Parlamenterne i Storbritannien og Irland har også vedtaget erklæringer med opfordring til regeringerne om at anerkende Palæstina.

Hverken regeringen i London eller i Dublin har fulgt opfordringerne.

Sverige er gået et skridt videre. Her har den nye socialdemokratisk-ledede regering officielt anerkendt staten Palæstina, hvilket har medført en vred protest fra Israel.

I Danmark har regeringen afvist at stemme om en symbolsk erklæring eller for den sags skyld at anerkende en palæstinensisk stat.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip