Israel forkaster Kerrys forslag om våbenhvile i Gaza

Den israelske premierministers sikkerhedskabinet har fredag afvist et forslag om våbenhvile i Gazastriben fremsat af den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, oplyser en regeringskilde til Reuters.

Oplysningen bekræftes af den israelske avis Haaretz, der også citerer en anonym regeringskilde.

Benjamin Netanyahus sikkerhedskabinet vil dog fortsætte med at diskutere forslaget. Måske det i en redigeret udgave kan accepteres, lyder det ifølge begge medier.

Israelske medier skriver ifølge nyhedsbureauet AFP, at Benjamin Netanyahus regering kræver, at hæren fortsat skal have lov til at ødelægge tunneler, som militante palæstinensere bruger til at nå israelsk territorium.

Det er ikke offentligheden kendt, nøjagtig hvordan John Kerrys forslag til en våbenhvile har set ud.

Den amerikanske udenrigsminister har i løbet af den seneste tid arbejdet intensivt på at bremse de eskalerende kampe mellem Israel og militante fra Hamas i Gazastriben.

Fredag mødtes John Kerry i Egyptens hovedstad hele to gange med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, og den egyptiske udenrigsminister, Sameh Shukri, i håbet om at finde en fredelig udgang på den opblussede konflikt.

Senere udskød John Kerry sin afrejse fra Kairo med flere timer for endnu engang at tale i telefon med diplomater fra Qatar, som agerer mellemmand mellem Hamas og USA, da amerikanerne ikke direkte vil forhandle med lederne fra Gazastriben. Hamas står på USA's terrorliste.

Flere end 800 palæstinensere er blevet dræbt, siden Israel 8. juli siden indledte sine bombardementer mod mål i Gazastriben. På israelsk side skal 37 mennesker være blevet dræbt.

Israels "Operation Protective Edge" blev indledt som svar på Hamas' raketangreb fra Gazastriben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip