Israel går med til våbenhvile i Gaza

Israel har accepteret et egyptisk mæglingsforslag om våbenhvile i Gaza, siger en højtstående israelsk embedsmand til Reuters.

- Israel har accepteret et egyptisk forslag til en fuldstændig og tidsubegrænset våbenhvile. Israel accepterede allerede det egyptiske forslag 15. juli. Israel har altid støttet en ubetinget, ubegrænset våbenhvile, lyder det fra den anonyme kilde.

I første omgang var det kun palæstinensiske kilder, der meldte ud, at en aftale mellem parterne var på plads.

Ifølge de egyptiske mæglere betyder aftalen, at Israel løfter en del af blokaden mod Gaza for at tillade at nødhjælp og byggematerialer kan komme ind på området.

Indirekte samtaler mellem Israel og palæstinenserne skal samtidig fortsætte inden for den næste måned, fortæller det egyptiske udenrigsministerium.

Også nyhedsbureauet AFP har talt med en israelsk regeringskilde, der bekræfter, at Israel er gået med til en "ubegrænset" våbenhvile i Gaza.

Våbenhvilen trådte i kraft tirsdag klokken 18, og det blev fejret med massevis af mennesker, der gik på gaden i Gaza City - hvoraf nogle valgte at affyre deres våben - skriver AFP.

Tirsdag eftermiddag bekræftede også den palæstinensiske selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, at våbenhvilen var en realitet.

- Vi annoncerer det palæstinensiske lederskabs enighed med det egyptiske opfordring til en omfattende og varig våbenhvile, der begynder klokken 19 (18 dansk tid, red.), lyder det fra præsidenten i en tv-tale.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip