Israel genåbner grænse til Gaza efter raketaffyring

Israel vil tirsdag genåbne to grænseovergange til Gazastriben.

Overgangene har været lukket i løbet af weekenden, efter at der blev affyret en raket fra det palæstinensiske område ind i Israel.

- Overgangene ved Erez og Kerem Shalom vil åbne som normalt tirsdag morgen, siger en talsmand fra den israelske hær til nyhedsbureauet AFP.

De to grænseovergange blev beordret lukket, da en raket affyret fra Gaza ramte israelsk territorium fredag. Ingen personer kom til skade ved episoden, og der var heller ingen meldinger om skader på bygninger.

Raketten var den første til at ramme Israel siden 16. september og den anden, siden sommerens konflikt i Gaza, hvor Israel slog hårdt ned på militante palæstinensere.

Israelere og palæstinensere indgik efterfølgende en våbenhvile, der trådte i kraft i slutningen af august. Urolighederne endte med at koste 2140 palæstinensere livet, mens 73 personer mistede livet på den israelske side.

Nogle mener, at konflikten blussede op, efter at tre israelske teenagere blev bortført på Vestbredden og senere fundet dræbt. Israel skød skylden på Hamas i Gaza. Efterfølgende blev en ung palæstinenser fundet dræbt i, hvad der vurderes at være hævn for de tre døde israelere.

Det forventes, at parterne snart genoptager forhandlinger om fred i Egyptens hovedstad, Kairo.

Den danske udenrigsminister, Martin Lidegaard (R), er i øjeblikket i Mellemøsten for at diskutere fred. Han mødes blandt andet med den israelske præsident, Reuven Rivlin, udenrigsminister Avigdor Lieberman og chefforhandleren i fredsbestræbelserne med palæstinenserne, den tidligere udenrigsminister Tzipi Livni.

I de palæstinensiske selvstyreområder står den på møder med den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, premierminister Rami Hamdallah og udenrigsminister Riad Malki.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip