Israel gennemfører fire luftangreb i Gaza

Israelske kampfly har natten til torsdag gennemført fire luftangreb over Gazastriben. Det siger en person fra det palæstinensiske indenrigsministerium til nyhedsbureauet AFP.

Israel siger, at kampfly blev sendt i aktion som en reaktion på raketaffyringer fra Gazastriben. Der er ingen meldinger om dræbte i luftangrebene.

Kort tid forinden havde lederen af den palæstinensiske forhandlingsdelegation i Kairo ellers oplyst, at parterne er blevet enige om at forlænge de seneste dages våbenhvile med fem dage.

Israel har natten til torsdag dansk tid endnu ikke oplyst, hvordan det stiller sig til en forlængelse.

En talsmand for det israelske militær sagde tidligere til AFP, at der sent onsdag aften blev affyret mindst otte raketter fra det palæstinensiske område ind over Israel.

Flere af raketterne slog ned i ubeboede områder, mens en af raketterne blev skudt ned af det israelske forsvarssystem. Hamas-bevægelsen afviser at stå bag affyringerne.

Der har efter midnat ikke været meldinger om nye raketaffyringer fra Gazastriben eller yderligere israelske angreb fra luften.

Ifølge palæstinensernes chefforhandler i Kairo, Azzam al-Ahmed, er der en "positiv" stemning under samtalerne med hensyn til at nå frem til en mere omfattende aftale. Men han fortæller også, at der stadig ikke er sket gennembrud i de væsentligste stridspunkter.

Hamas forlanger blandt andet, at Israel ophæver sin blokade mod Gaza, mens israelerne kræver en afvæbning af Hamas.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip