Israel genoptager angreb på Gaza efter våbenhvile

Israel vil genoptage angrebene på Gazastriben, efter at den midlertidige våbenhvile sluttede mandag klokken 16, dansk tid.

Det "humanitære vindue" trådte i kraft mandag morgen klokken 9 og gav mulighed for at bringe forsyninger ind i Gazastriben.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, slår fast, at operationerne fortsætter som sædvanligt.

- Operationerne i Gaza vil fortsætte indtil ro og sikkerhed er sikret for Israels borgere, siger han.

Frankrigs præsident, François Hollande, kaldte mandag under en mindehøjtidelighed for 100-års-dagen for udbruddet af Den Første Verdenskrig konflikten i Gazastriben for en "massakre".

Han tilføjede, at "vi er nødt til at handle".

Ifølge de palæstinensiske myndigheder har et israelsk angreb mandag formiddag ved en flygtningelejr i Gaza City kostet en otteårig pige livet og såret 30 andre.

Flere end 1800 palæstinensere har ifølge myndighederne i Gaza mistet livet under den nuværende israelske offensiv, som begyndte 8. juli.

En palæstinensisk mand kørte mandag eftermiddag en gravemaskine ind i en bus i et ultraortodokst jødisk kvarter i Jerusalem i et angreb, der kostede en person livet.

Senere på dagen skød og sårede en motorcyklist en anden mand i et andet af Jerusalems kvarterer, lød det fra redningstjenesten Magen Dadiv Adom. Omstændighederne omkring hændelsen står dog endnu ikke helt klar.

Natten til mandag meldes 10 palæstinensere dræbt under israelske luftangreb mod flere mål på Gazastriben.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip