Israel godkender 200 bosættelser i Jerusalem under uro

Den israelske regering har onsdag givet en foreløbig godkendelse af yderligere 200 boliger i en bosættelse i det nordlige Jerusalem, besat af Israel.

Volden er de seneste uger blusset op igen mellem palæstinensere og israelere. To israelere blev stukket ned og døde mandag, og flere palæstinensere er blevet skudt.

Den nye godkendelse gælder bosættelsen Ramot, der ligger i et område, som Israel annekterede efter Seksdageskrigen i 1967.

Palæstinenserne ønsker, at dette område skal være del af en fremtidig palæstinensisk stat, og det internationale samfund har aldrig anerkendt Israels annektering.

En talskvinde for de kommunale myndigheder i Jerusalem siger, at man har givet en foreløbig godkendelse til en privat entreprenør om at opføre 200 bosætterboliger.

Ifølge den palæstinensiske selvstyrepræsident Mahmoud Abbas' talsmand, Nabil Abu Rdeineh, "ser det ud til, at hver gang Kerry (den amerikanske udenrigsminister John Kerry, red.) besøger regionen, så truer Israel med at bygge nye bosætterboliger. Det er en fortsat eskalering, og den bidrager til en negativ atmosfære.

Flere gange er fredsprocessen mellem israelere og palæstinensere brudt sammen som følge af Israels beslutning om at opføre boliger i palæstinensiske områder.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip