Israel godkender Egyptens forslag til våbenhvile i Gaza

Israel godkender Egyptens forslag til en våbenhvile i Gaza. Der oplyser det israelske sikkerhedskabinet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den israelske premierminister Benjamin Netanyahus sikkerhedskabinet har accepteret det egyptiske forslag efter en afstemning under et møde mellem medlemmerne i kabinettet, der fandt sted i det israelske militærhovedkvarter i Tel Aviv.

Ifølge det egyptiske forslag, der blev fremsat mandag aften, skulle våbenhvilen træde i kraft tirsdag morgen klokken otte.

Allerede tidligt tirsdag morgen afviste den væbnede gren Hamas forslaget fra Egypten om en våbenhvile med Israel og kaldte forslaget for "tæt på en vittighed".

Den politiske gren af Hamas afviser også forslaget. De kræver en færdigt udarbejdet aftale, der skal standse volden - ikke blot en midlertidig våbenhvile.

Hamas' reaktion indikerer, at bevægelsen føler sig kørt ud på et sidespor af Egypten. Hamas har bånd til Det Muslimske Broderskab, og relationen til Egypten har lidt et knæk, siden Egypten afsatte den tidligere islamistiske præsident Mohamed Mursi sidste sommer.

Samtidig fortsætter angrebene i området. Tidligt tirsdag hævdede israelske sikkerhedskilder, at tre raketter blev affyret fra Egypten og sendt ind over grænsen til Israel. Raketterne ramte i feriebyen Eilat ved Det Røde Hav, og fire civile skulle være såret.

Mindst 180 palæstinensere er blevet dræbt under de nye uroligheder den seneste uge, hvor Israels militær forsøger at nedkæmpe militante i Gaza, som sender raketter over grænsen til Israel. Op mod 1400 mennesker meldes sårede.

Konflikten i Mellemøsten er blusset op efter 12. juni, hvor tre israelske teenagere blev bortført på Vestbredden. De blev senere fundet dræbt. Efterfølgende blev liget af en ung palæstinenser fundet, hvilket betegnes som hævn for drabene på de tre israelere.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip