Israel hædrer Steven Spielberg

Senere på året modtager instruktøren den såkaldte Presidential Medal of Distinction, som præsident Shimon Peres selv overrækker.

Spielberg får den fornemme orden, fordi Israel dels ønsker at belønne hans karriere som filmskaber, dels vil anerkende »hans enestående bidrag til mindet om Holocaust, til staten Israel og til det jødiske folk«, som det hedder i præsidentens begrundelse.

Efter indspilningen af »Schindlers liste« fra 1993 etablerede Spielberg Shoah-fonden, der blandt andet indsamler de overlevendes beretninger om livet i nazisternes koncentrationslejre.

Dette arbejde indbragte i 1998 instruktøren den tyske fortjenstmedalje. Spielberg har også modtaget den franske Æreslegions ridderkors og den kongelige belgiske fortjenstorden, ligesom dronning Elizabeth har slået ham til ridder. Fordi den Oscar-belønnede filmskaber er udlænding må han dog ikke kalde sig Sir.

Blandt modtagerne af den israelske orden er USAs tidligere præsident Bill Clinton, den nuværende Barack Obama, dirigenten Zubin Mehta og forfatteren Elie Wiesel.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip