Israel: Hamas genoptager angreb efter våbenhvile

Få minutter efter udløbet af en 12 timer lang humanitær våbenhvile i Gazastriben har militante palæstinensere genoptaget beskydningen mod Israel, siger den israelske hær ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Dermed ser det ikke ud til, at Hamas har tænkt sig at forlænge våbenhvilen med fire timer, sådan som Israel ellers skal have indvilget i at gøre. Det ville i så fald have betydet, at våbenhvilen ville vare til klokken 23 dansk tid.

- Der er netop blevet affyret raketter mod Israel på trods af, at den humanitære våbenhvile var blevet forlænget, skriver militærtalsmand Avital Leibovich på Twitter omkring klokken 19, hvor den oprindelige våbenhvile ophørte.

En anden militærtalsmand siger til AFP, at tre granater er blevet affyret, men at hverken personer eller materiel skal være kommet til skade.

Da den 12 timer lange humanitære våbenhvile lørdag morgen trådte i kraft, indledte Gazastribens redningsarbejdere et omfattende arbejde med at trække ofre ud under murbrokker fra sammenstyrtede huse.

Det har dagen igennem fået dødstallet til at stige.

Gazas sundhedsministerium siger lørdag aften, at de 19 dages kampe har kostet 1032 palæstinensere livet.

På israelsk side er 40 soldater og to civile israelere blevet dræbt. Det samme er en thailandsk gæstearbejder i landet.

Israels såkaldte "Operation Protective Edge" blev indledt 8. juli som svar på Hamas' raketangreb fra Gazastriben.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip