Israel lover hævn ved begravelse af tre teenagere

02/07/2014 00:05

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Titusinder af sørgende var tirsdag mødt op til begravelsen af tre israelske teenagere, hvis bortførelse og død har fået den israelske regering til at anklage den palæstinensiske islamistiske Hamas-organisation for at stå bag.

Præsident Shimon Peres, der normalt ikke regnes som den mest aggressive blandt de israelske politikere, sagde i sin tale ved højtideligheden, at Hamas skal straffes.

- Jeg ved, at morderne vil blive fundet. Israel vil lade den hårde hånd handle, indtil terroren er revet op med rode, lovede han.

Store dele af Israel fulgte begravelsen på radio og tv.

Selve begravelsen i den israelske by Modo'in måtte udsættes en time på grund af den store tilstrømning af mennesker.

Samtidig bombede Israel flere områder af Gaza-striben, som kontrolleres af Hamas.

De tre bosætter-teenagere, der alle gik på en religiøs skole, blev fundet dræbt mandag på den besatte besatte vestbred ikke langt fra, hvor de blev meldt savnet efter at have kørt på tommelfinger den 12. juli.

De forsøgte at få et lift ikke langt fra Hebron.

Det er under alle omstændigheder et yderst farligt område for jøder at bevæge sig.

Det skyldes blandt andet en militant jødisk bosættergruppe, der har slået sig ned midt i den delte palæstinensiske by Hebron. Vreden blandt lokale palæstinensere er stor.

Israelske soldater dynamitsprængte mandag aften et hus i Hebron, hvor den ene af de formodede bortførere normalt bor. Et nabohus gik op i flammer.

Soldaterne anholdt den formodede bortførers far og en bror.

Efter begravelsen tirsdag holdt den israelske regering for anden dag i træk et møde i det såkaldte sikkerhedskabinet.

Embedsmænd sagde, at ministrene var uenige om, hvor omfattende det militære svar skal være på drabet på de tre teenagere.

Premierminister Benjamin Netanyahu sagde inden mødet, at Israel "må slå hårdt ned på Hamas-folket og infrastrukturen på Vestbredden".

/ritzau/Reuters