Israel og Hamas på vej mod stor Gaza-konflikt

Israelske krigsfly gennemførte over 50 bombeangreb mod Gaza tidligt tirsdag, efter at militante fra det islamistiske Hamas havde sendt snesevis af raketter over grænsen til Israel i en stadig optrapning af konflikten.

Kampene er den hidtil mest alvorlige i området siden november 2012, og den kommer på et tidspunkt, hvor Israel forsøger at stoppe eller inddæmme voldelige uroligheder i arabiske byer efter jødiske ekstremisters drab på en ung palæstinenser.

I Gaza siger redningsarbejdere, at syv børn og to kvinder er blandt 17 sårede.

Det israelske militær bekræfter, at det har gennemført en lang række angreb i "operation Beskyttende Kant", der har til formål at få reduceret antallet af raketangreb på Israel fra Gaza.

- Omkring 50 mål er blevet ramt. Blandt dem fire huse, som tilhørte militante, samt raketaffyringssteder og anden terrorinfrastruktur, siger en talsmand for det israelske militær.

Hamas truer med at slå hårdt igen.

- Hvis disse angreb ikke stopper, så vil vi svare igen ved at udvide radiussen for vores mål i en sådan grad, at fjenden vil blive overrasket, siger Ezzedine al-Qassams Brigader i en erklæring.

Spændingerne er taget til mellem Israel og Hamas, efter at tre jødiske teenagere blev bortført og dræbt 12. juni i Hebron på Vestbredden og et efterfølgende drab på en 16-årig palæstinensisk teenager.

Mordet på den palæstinensiske teenager har udløst store protester blandt palæstinensere i Østjerusalem og i byer på Vestbredden. Seks jøder, der beskrives som højreorienterede ekstremister, blev anholdt søndag for drabet på den palæstinensiske teenager.

En obduktion har vist, at han var i live, da gerningsmændene satte ild til ham i en skov i udkanten af Jerusalem. Hans lig blev fundet udbrændt onsdag i sidste uge.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, ringede mandag til Mohamed Khudeirs far og lovede, at de skyldige ville blive straffet.

- Jeg ønsker at udtrykke mit og de israelske borgeres chok over det modbydelige mord på deres søn, fortalte Netanyahu faderen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip