Israel om palæstinensisk FN-resolution: Krigserklæring

Israel er oppe i det røde felt, efter at den palæstinensiske FN-delegation onsdag har afleveret et resolutionsforslag til FN's Sikkerhedsråd.

Israels efterretningsminister, Yuval Steinitz, siger, at resolutionen, som palæstinenserne betegner som et skridt i retning mod en endelig fredsaftale, er en krigserklæring.

- Det er ikke en fredsproces. Det er en krigsproces, som de fører, siger Steinitz.

- Hvis Det Palæstinensiske Selvstyre (PA) fortsætter med at sabotere fredsforhandlingerne og føre ensidige diplomatiske skridt mod Israel, så må Israel overveje alle muligheder, heriblandt selv en opløsning af PA, tordner Yuval Steinitz i israelsk radio.

Det palæstinensiske udkast blev lagt frem i Sikkerhedsrådet af Jordan, der i øjeblikket er blandt rådets 15 medlemmer.

Skulle Sikkerhedsrådet vedtage palæstinensernes udkast til en resolution, skal en endelig løsning med Israel være forhandlet på plads senest 12 måneder efter, lyder det i teksten.

Ifølge nyhedsbureauet AFP, der er i besiddelse af papiret, lægges der op til, at Israel inden udgangen af 2017 skal have trukket sig tilbage fra alle palæstinensiske områder.

Palæstinenserne understreger dog, at der kan forhandles om den endelige udformning af teksten i udkastet.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip