Israel ophæver aldersforbud i al-Aqsa-moskeen

For første gang i mange måneder vil muslimske mænd i alle aldre få tilladelse til at deltage i fredagsbønnen i Jerusalems Al-Aqsa-moské, oplyser en israelsk politimand.

- I dag er der ingen aldersbegrænsninger på Tempelbjerget, siger politiets talsmand Mickey Rosenfeld, der anvender det jødiske navn for moskeen i den gamle bydel, som har været centrum for mange voldsomme sammenstød.

Han tilføjer, at "ekstra politienheder" er sat ind i Jerusalem for forebygge "episoder" i og omkring den gamle bydel.

Beslutningen kommer efter forhandlinger i Jordan torsdag, hvor der ifølge USA's udenrigsminister, John Kerry, blev opnået enighed mellem Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Jordans kong Abdullah II om at mindske spændingerne omkring al-Aqsa-moskeen.

Det har skabt vrede blandt palæstinenserne, at den yderste højrefløj i Israel har ført kampagne for, at jøderne skulle have ret til at bede på den høj, hvor al-Aqsa ligger.

Det var på det såkaldte tempelbjerg, at det jødiske tempel blev ødelagt af romerne i år 70.

Området har tidligere sat sindene i kog. Det skete blandt andet i 2000, da den daværende Likud-leder Ariel Sharon besøgte Tempelbjerget for at markere, at det højreorienterede Likud ikke ville overlade det arabiske Østjerusalem til palæstinenserne.

Besøget førte til voldsomme sammenstød og optøjer, som udløste den anden palæstinensiske intifada.

/ritzau/AFP© www.publiatis.com - 2014/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip